sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Saviojan koulutuksessa

Torstaina Anne Savioja oli meidän hallilla kouluttamassa ja osallistuin Murun kanssa. Aloitettiin rillutteluradalla, jossa jatkettiin vaikka tuli virheitä, eikä niistä huomautettu. Hyppyjä ei käskytetty, vaan niistä palkattiin suullisella kehulla, putket sai käskyttää. Anne sanoi, että pidemmillä esteväleillä mun pitäis valssin jälkeen lähteä rohkeemmin liikkeeseen, sumpussa mun "niiaava" ohjaustyyli toimii kuulemma tosi hyvin.

Varsinaisella radalla:
 
tehtiin alkuun kisanomainen rata, mikä tehtiin melkein nollana :) Muru tuli viimesen hypyn ohi. Hih, sitten Anne kysyi, "Ootteko menossa SM:iin tänä kesänä?" :) mä sitten, että ei me vielä, ollaan vasta kakkosissa.. johon Anne: "Mitä?! Ette voi!" :) no kyl me ens kesänä aateltiin olla jo kisoissa mukana ;)

Alku 1-3 tehtiin seka A: vasemmalta että oikealta puolelta. Toimi hyvin molemmilta puolilta, Muru tuli kovempaa kun ohjasin A:n oikealta puolelta, jolloin sain etumatkaa ja Muru kiihdytti perään!

Numerot 4-6 tehtiin valsseilla sekä persjätöillä, toimi molemmilla tosi hyvin! :) Kutoselle tein vastakäännöksen, jolla estettiin puomille meno. 7-11 ei mitään kummempia. 12-14 myöskin sekä valssilla, että persjätöillä, toimi myöskin hyvin molemmilla! 

Loppu olikin meille se vaikein, 18-20 oli tarkoitus tehdä flipperillä, vaikka ekalla rundilla otinkin Murun niistolla putkesta mukaan ja juoksin itte putken ja 19 ja 20-hyppyjen välillä. No Muru ei selvästi osannu kääntyä oikealle, se haki vaan 2&9 hypyn... Palkattiin pari kertaa ja saatiin menemään kerran ihan oikein! :) Eli oikealle kääntymistä pitää harjoitella! 

Puomi oli Murulla ekalla kerralla ihan ok, tokalla tuli lopun hitaasti, joten otettiin hetsaustreeniä puomille. Anne houkutteli namilla ja mä pidin kiinni Murusta ja päästin vasta, kun Anne antoi luvan. Muru tuli ihan älyttömän hyvin! :) 

Koulutus oli ihan super-hyvä!!! :) Anne on ihana kouluttaja, sanoo suoraan ja osaa kannustaa :) Mulla kuulemma ohjaus sumpuissa tosi hyvää, voin tehdä valsseja tai persjättöjä, molemmilla onnistuu. Rytmitykset ja juoksu on Annen mukaan erittäin hyvää! :)



Ja muutamia asioita, joita jäi mieleen:
  • pennuille hypyt opetetaan hyvin näkymättömillä siivekkeillä, esim. jollain ohuilla tikuilla, muuten oppii hyppäämään vaan siivekkeiden välistä, ei ymmärrä rimaa ilman siivekkeitä!
  • pitää ohjata niin, että näkee koiran, sekä seuraavan esteen, jos näkee vaan toisen, ei voi nähdä toista ja voi tapahtua törmäämisiä
  • lähdössä kierrä esteet siitä suunnasta mihin mennään, keskikenttä vetää koiria puoleensa, siellä kaikki "kivat" esteet
  • kun suunta vaihtuu, näytä koiralle putkessa tuleva suunta, varpaat menosuuntaan, käsi auttaa
  • koira hakee katsellaan ihmiset, voi sekoittaa tuomarin tai ratahenkilöt ohjaajaksi
  • persjätöllä työntö siivekkeen ulkoreunaa ja alakulmaa kohti, ja heti liikkeelle koiran juoksulinjoja pitkin
  • koirat joko oikea- tai vasenkäitisiä, vahvista huonompaa puolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti