lauantai 30. maaliskuuta 2013

kuulumisia

Hui kun taas on aika vierähtänyt, enkä oo mitään ehtiny kirjoittaa tänne! :O No syytän suurimmalta osin koulua ja koeviikkoa, on tässä myös treenejä ollut ja se hyppytekniikkakoulutuskin!

Aloitetaan vaikka siitä hyppytekniikkakoulutuksesta. Eli Ulla Kaukonen kävi meillä vau:lla pitämässä kurssin. Kun syksyllä näin tämän kurssin foorumilla, niin ajattelin, että pakko päästä, haluun tietää miten Muru hyppää ja näkeekö ammattilainen siinä esim. puolieroa terveessä ja leikatussa jalassa.
Lauantaina aloitettiin luennolla. Asiaa tuli niin paljon, että sulattelemisessa menee vielä hetki..:D Ulla painottaa hyppäämisessä nimenomaan koiran terveyttä! Ja kun koira hyppää agilityurallaan noin 42000 hyppyä, se on todella tärkeää, miten koira hyppää! Ja kun tämä on kunnossa, koira voi saada myös terveitä elinvuosia lisää! Puhuttiin siis ensin hyppytekniikasta, sitten koiran fyysisistä ominaisuuksista ja lopuksi vielä pentujen opettamisesta. Ja kun päästiin aiheeseen ylikunto, monet tajusivat, että yksi "treeni"/rasitus päivälle on jo pelkästään se, että päästää koirat pihalle juoksemaan ja riehumaan. Ja joo, meillä on myös harrastettu tätä...Eli periaatteessa on pidetty lepopäiviä, mutta silti koirat on riehuneet ulkona, ups! No me kunnostaudutaan tässä ja kun meillä vietetään lepopäivää, se oikeesti on kanssa sitä! Eli lyhyitä hihnalenkkejä tai pidempiä, kunhan sitä raviakin tulis, Murulle tää on aika toivoton yhtälö...:D eli rauhalliselle koiralle tulis saada muutama kerta viikkoon sellasta ulkoliikuntaa, mikä sisältäis spurtteja ja laukkaa, ja taas vilkkaalle koiralle muutama kerta viikkoon ravia. Paaaaljon asiaa tuli lisää, mutta nää jäi päällimäisenä mieleen!
Sitten itse tekniikkaan. Aloitettiin set pointilla. Ulla sanoi, että hyppää hyvin selkä pyöreänä ja pää oikeassa asennossa, mutta ei koukista takajalkojaan. Sitten tehtiin perussarjaa, se toimi hyvin, paitsi edelleen ei koukistanut takajalkojaa, joten muokattiin vähän ja laitettiin kaksi rimaa ristikkäin yhteen hyppyyn, jolloin esteestä saatiin erinäköinen. Ja silloin kuulemma toimi paremmin! Kasvavaa sarjaa ei kuulemma Murun kanssa tarvi tehdä, ainakaan usein.
Lauantai-illan ratoksi Muru päätti syödä hallin kumirouhetta ja oksens illalla 5 kertaa....No sunnuntaina oli taas oma ittensä, eikä oksuista ollu tietoakaan!
Sunnuntain harjoituksissa Ulla oli suunnitellu jokaiselle koiralle niiden tarpeisiin sopivia harjoituksia. Muru pääs tekemään korkeuden arviointia ja toista harjoitusta, jonka nimeä en nyt muista, mutta siinä oli okseri ja 4 hyppyä ja vikan välin välimatka piteni. Korkeuden arviointi meni kuulemma tosi hyvin! Ja myös tää toinen harjoitus meni hyvin! Ja Muru kuulemma oli yön aikana fundeerannu näitä asioita ja selvästi kehittyny viikonlopun aikana :) 
Ja harjoitusta tarvii painonsiirto sekä alastulo.

No se siitä ja sitten siirrytään Minttuun. Minttu ja äiti kävivät Lotan treeneissä tekemässä aika kinkkistä rataa:


Ja vähänkö niillä meni hienosti :) Lotta kehui, että äitin ohjaukset on parantunut toooosi paljon ja liike on jo kohti seuraavaa estettä! :) Ja minttukin kulki aika hienosti ja suht hyvällä vauhdilla :) Uusi halli on saanu Minttuunkin potkua ;) Minttu ymmärtää hyvän päälle :P













Tiistaina oli sit vuorossa Samin treenit sekä Mintulla että Murulla. Tosi kiva rata, ongelmaksi nousi heti alussa mun valssi, mikä venyi ja venyi...:D no lopulta sekin toimi, ja tehtiin pari nollarataa! Sami kehui Murua, kuinka hieno se on ja että meillä tooosi hienosti! :)
Minttu ja äiit menivät myöskin Samin mukaan tosi hienosti! :) Olipa tosi hyvät treenit! :)
















Ja irokeesi-Muru lähettää pääsiäisterkut:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti