torstai 22. marraskuuta 2012

vanhoja tekstejä part 2


nuorisotreeniä

päästiin varakoirana Sami Wessmanin treeneihin, joita hän pitää vau:lla nuorisolle. Just mökillä olleena ja melkein 4 tuntia bussissa just ennen treenjä istuneena olin aika kuutamolla, aivot jäässä, ainakin siltä tuntui kun koiraa lämppäsin, vaatteetkin vaihdoin automatkalla, jotta ehtisin treeneihin, vähäsen myöhästyttiin alusta. no päästiin murun kanssa heti näyttämään osaamistamme, kun Sami oli pitänyt jo muille muistamisosuuden, eli oli pieni pätkä jossa oli hyppyjä ja putki ja ne oli numeroitu 1-6 järjestyksessä oikealta vasemmalle ja mun piti olla selkä kääntyneenä esteisiin päin ja Sami luetteli missä järkässä suoritan esteet, en siis saaanu harjotella. Tällä harjotuksella treenataan sitä miten kisoissa pitäis tutustua rataan, ettei enää oman vuoron aikana sais miettiä miten ja mistä mennään! No me mentiin murun kanssa ihan oikein ja niin kuin Samikin totes, mä muistan radat aika hyvin ulkoa! totta se on, ei oo ainakaan vielä tuottanu onglemaa muistaa kisaratoja! :) Sami kehu meitä jo heti alkuun ja samantien mun mökkiaivot vaihtu iloiseen treenimieleen :) no toinen kuvio oli pikkasen hankalampi mut sekin mentiin oikein, kerran olin vähän pihalla, onneks koira oli sillon putkessa ja ehin vilkasta että mihis sitten!
No varsinainen harkka oli valssit. Mentiin murun kanssa vikojen joukossa ja ehin katella miten muut nuokkaritytöt meni, ja kuulin siis neuvojakin. Mä ite tykkään valssailla, ainakin Mintun kanssa, kun sen ehtii niin hyvin, toinen asia on sitten et miten valssaan tykkimurun kans??? :O Mutta siis voi vitsi miten Muru käänty nätisiti valsseilla ja itellekki tuli semmonen onnistumisen tunne! :) Sami kehu meitä niin paljon et ois tehny mieli vaan hymyillä ja kiitellä koko ajan… :D se mun täytyy muistaa et en peruuttele valssissa, vaan oon jo menossa menosuuntaan! ja muru kuulemma seuraa mun kropan ja liikkeitä tosi tarkasti!  Meillä meni kuulemma niin hyvin, että ehitiin tehä takaakiertotreeniäkin. Sami oli ihan innoissaan, miten hyvällä alulla ollaan ja meissä on kuulemma paljon potentiaalia ja murulla on moottoria! Nyt mun täytyy tehä määrätietosta työtä Murun kanssa, sekä täytyy kuulemma opettaa sille varmat ja itsenäiset kontaktit ja kepit! Eikä saada treenata liikaa, ettei tuu takapakkia ton jalan kanssa!
Sami oli tosi tosi mukava kouluttaja ja hänellä on niin hyvä ulosanti, johtuen varmaan opettajan ammatista :) ohjeet tuli selvästi ja kehui niin aidosti ettei voinut lähteä kotiin huonolla mielellä! Muru on kuulemma yks harvoista bordereista, joka tekee vaikutuksen ekalla tapaamisella :)
Mä toivon paljon, että päästäis vielä tuurailemaan nuorison treeneihin, niin hyvä maku jäi :) Muru=mun tulevaisuuden lupaus <3
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zIj43qLTkbA

hyppytekniikkaa

Käytiin perjantaina illalla hallilla Jonna avustuksella tekemässä ht-harjotuksia, tehtiin perussarja, kasvava sarja sekä vino sarja. Ongelma on murun ponnistuspaikka, sitä siis treenattiin laittamalla hypyn alastuloon ponnari. perussarja meni hyvin, mut kasvava sarja tuotti murulle tuskaa, ekan kerran se mennä venytteli ittensä just ja just lelulle kaikkien hyppyjen yli mut sit tokalla kerralla iski pelko persukseen ja se ei uskaltanu hypätä ennen kun annoin toisen kerran luvan lähteä suorittamaan, Jonna sanoi että tehkää perussarja ja kasvava sarja vierekkäin ja niitä vuorotellen. vino sarja oli kaikista vaikein murulle, se kun varasti aina suoraan lelulle….. no loppujen lopuks saatiin tääkin onnaamaan! :)
videota tulee joskus, kun ehdin ja jaksan ladata, meillä loppu kamerasta akku ja osa videoista on kännykällä ja en oo ehtiny perehtyä videoiden lataamiseen kännykältä koneelle!
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RQJJHeTQ6b4

päivittelyä

ja taas on loma tehnyt kepposensa enkä ole tänne kirjoitellut! mutta mitäs meille, oltiin juhannus maalla ja koirat oli aika poikki ton reissun jälkeen, kun saivat juosta päivät pihalla. Mutta ennen juhannusta käytiin hallilla Jonna avustuksella treenaamassa hyppytekniikka Murun kanssa. Lähtöasento oli ongelma, mutta sehän jopa käytti aivojaan :P ihme! eivaiskaa onhan se älykäs ja oppii niin älyttömän nopeesti, kaiken. Ja myös Jonna tuumi että Muru todellakin tarvii hyppytekniikkaa, sillä muuten rimat roiskuis, usein. Perjantaina uusiks tätä!

ja vau-treenejä on ollut ihan normisti, hyvin on menny! nyt ei jaksa kirjoitella ylös että mitä ollaan treenattu ja minkälaisia ratoja… mutta tiiän mitä me sitten vapaatreeneissä treenataan, kunhan sinne joskus ehtisi…. :D
Helenan treeneihin yritän ehtiä tiistaina kunhan mökkireissulta selviän ja sitten 15. pv olis Heinolassa Tuulia Liuhdon koulutus murun kanssa! :) sitten elo- ja syyskuussa vielä Lotan treenejä ja elokuusta keppitreenejä Helenan kanssa, kivasti saadaan oppia ja neuvoja myös ulkopuolisilta kouluttajilta tänä kesänä/syksynä, tätä mä halusinkin eli kuroa 10 kk kiinni, jotta meitä joskus vielä näkis siellä kisoissakin :) ihan realisitisena tavoitteena pidän sitä vuoden 2013 alkua!!
No kun se on niin pieni ja avuton ja eihän se osaa ja ja ja ja…… PYH! Eilisissä Helenan superhyvissä treeneissä tuli tää esiin. Mä en luota mun pieneen treenikamuun. Mut sit se meni hienosti kun annoin sen irrota enkä menny ite tyrkkäämään sitä putkelle! :)
Helenahan oli meidän eka kouluttaja yhdessä Marin kanssa viime kesänä, kun aksa aloitettiin silloin vuosi sitten. Silloin Helenan sanoin Muru oli pieni lelukoira, kun se tohkeena paineli menemään ja räkytti samalla kuin isokin koira<3 No nyt vuosi jälkeenpäin ja 9/10 kk tauon jälkeen saatiin hurjasti kehuja! Helena kehui miten se on niin kuuliainen ja taitava sekä vikkelä! No joo totta tosiaan :D Muru on myös ihana, kun vaikka sillä on intoa ja vauhtia vaikka muille jakaa, sillä ei kilahda päässä, niin kuin Helena sanoi! Mä ite oon niin tyytyväinen ja ylpeä Murusta, miten hyvin se osaa vaikka ollaan virallisesti treenattu vasta se kuukausi!

Helena oli suunnitellu kivan radan. Radalla oli alkuun valssi ja sen jälkeen se putkelle irtoaminen, siitä jaakotus(onnistui loistavasti!!) ja sen jälkeen taas valssi. Tää jälkimmäinen valssi ei alkuun onnannu, kuulemma ajoitus hyvä, sijainti väärä… Mutta mulla oli kuulemma onneks vikkelät jalat, eihän Murun ohjaamisesta muuten tulis hittoakaan! :D no lopuks onnistui tämäkin valssi! ja sitten oli ihana suora = kolme hyppyä, jonka edessä putki houkutuksena, mutta pitikin kääntyä toiseen suuntaan ja arvatkaa kuka kääntyi heti ekalla yrityksellä…. IHANA MURU! Loppuun vielä irtoamista putkelle, sitä Muru ei osaa, eli se tuli harjoituslistalle.  Ja muru hakee esteitä kuulemma tosi hyvin, paitsi niitä putki-irtoamisia…
Putkelle irtoamista, eli pidetään koirasta kiinni ja käsketään etsiä putki “missä putki, missä putki” ja siten palkka. Hypyille irtoamista tulee harjoiteltua samalla kuin hyppytekniikkaa, kiitos Jonnan tät harjoitellaan tulevana tiistaina :)
Muru ei muuten tykkää jos samaa kohtaa tehdään kolmea kertaa enempää, sillon sillä tulee turhautuminen ja se alkaa napsia ja räkyttää! Eli pitää vaihtelunvuoksi tehdä sitten väliin joku toinen kohta radalta ja sitten palata mahdollisesti takaisin harjottelun aiheeseen! :) JA sitä pitää muistaa kehua toistojen aikana!
Houkuttelin myös Mintun ja äitin Helenan treeneihin, äitiä vähän alkuun jännitti, ties milloin viimeks äiti on ollu jonkun muun ohjattavana kuin mun! Mutta niillä meni niin hienosti! :) Turhaan jännitti! Liikkuvat valssit, ai että, supernättejä!! Hyvä mami! :) Minttu kun alkoi jo vikalla rundilla väsymään, mutta niin kun Helena sanoi onneks siltä löytyi se viimeinen vaihde vielä päälle, eikä äiti ehtinyt tehdä suoran jälkeen pakkovalssia! Siihen oli hyvä lopettaa :) Helena sanoikin äitille, että aika ovelasti tehty, kun äiti hankki täks vuodeks harrastelijalisenssin ;) musta kun tuntuu, että Minttu äitin koirana menis vähän lujempaa kisoissa äitin kanssa kun mun! Helena sanoi samaa kuin Lotta että kannattais mennä johonkin epiksiin ja kun sillä tulee siellä vauhtipätkä niin palkkaa heti ja jättää siihen! Täytyy katella jos jossain tässä lähellä olisi epiksiä! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=10sX79QUsrM

Yritetään saada vielä Helenan treenejän tälle kesälle, kun Lotalta ei varmaan löydy vapaita aikoja.. :(
Tadaa, kolmoset korkattu! Enpä oikeen tiiä mitä kisoista pitäis sanoa, jotenki jäi sellanen tyhjä fiilis, eli ei oikeen mitään harjottelun aihetta. Mun kaks virhettä molemmilla radoilla ei siinä muuta. Vauhtia - no ei nyt mitenkään superisti, hyppärillä oltais ehkä ehditty ihanneaikaan mikä oli 41 s. Agiradalla tuskinpa.. Kyllähän mintusta sitten kun tuli juoksusuora, niin vauhtia löytyi! Tuomarin nimeä en edes muista… Muutenkin tuli vähän puskista koko kisat, eipähän onneksi ehtiny jännittää yhtään! Kisapaikallekin lähdettiin tietämättä osoitetta… :D Nojoo ehkä me vielä joskus kisaillaan, ei ainakaan näin kesällä, katellaan syksymmällä sitten!

täällä taas!

Noniin eli Turkin matka tuli heitettyä ja kovassa helteessä tulikin! :) oli aika sokki kun lentokentälle mentäessä Antalyassa oli 32 lämmintä ja kun klo 1 yöllä astuttiin Helsinki-Vantaan lentokentältä ulos oli lämmintä 7 astetta…
Koirat haettiin aamulla hoitolasta, kuulemma oli mennyt tosi hyvin ja varmasti viemme koirat Kärkölään toistekin reissujemme ajaksi! :)
Lauantaina me mennään Mintun kanssa kisaamaan :O ihan oikeesti! Riihimäelle kaks Leena Rantamäki-Lahtisen starttia, eipä oo onneks ehtinyt pahemmin jännittääkkään! Ja ihan kylmiltään mennään, mitään ei olla kahteen viikkoon tehty, tosin se on varmaan vaan plussaa!
Ja ens viikolla treenit jatkuu maanantaina ja torstaina Helenan treenit :)
Murun kanssa treenilistalle pääsee:
-pakkovalssit
-saksalainen
-välistävedot
-irtoaminen
-kontaktit
Sunnuntaina käytiin Murun kanssa treenailemassa äitin ollessa samaan aikaan rallytokotreeneissä Mintun kanssa. Murun kanssa harjoiteltiin yksi niisto-persjättökuvio ja sitten kokeiltiin käsien vaihto-treeniä hyppysuoralla, Muru oppi kys harjoituksen VIIDESSÄ MINUUTISSA????????? haloo kuinka hyvä koira mulla onkaan! SUPER! Ja lopuks kokeiltiin vielä miten Murunen reagoi mun vartalonliikkeisiin eli tehtiin ympyrää hypyillä, jolloin Murun piti jättää välistä muutamia hyppyjä ja sekin onnistui täydellisesti! :) Ihana tyttö!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m7YyJXWK1cQ

Ja sitten maanantaina meitä oli vain kaksi ryhmätreeneissä ja tehtiin Saviojan kolmosluokan hyppäriä joka näytti tältä:

rata meni Murun kanssa mukavasti, ainoona murheenkryyninä oli kohdan 11-13 ohjaukset, valssilla meni loistavasti, mutta persjätöillä otti hirveen pitkiä kaarroksia ja saksalaisella ei menny niinkään hyvin :D muru ei ihan hallitse kys. ohjausta! sitä täytyy harjoitella. Samoin pakkovalssit on harjoituslistalla!
Eli treenikausi on nyt avattu :) olipa kiva vihdoin ja viimein päästä ryhmään treenaamaan! Parempihan se on että joku muu näkee mitä Murun kanssa pitäis treenata ja mitä mä voisin tehä radalla toisin, sitä kun ei aina ite huomaa! No Muruhan meni aika pätevästi ryhmässä jossa kaikki muut ovat kisaavia koiria! Tehtiin Sami Wessmannin rataa, mikä oli ollut KKI-ryhmän treeneissä, olipa kiva rata! Murun kanssa jätettiin välistä A&kepit. Keinu mentiin sekä puomi yhen kerran. Kontaktin otti puomille kun vähän avitin! Hyvin irtos, ainoona ongelmana on meille välistävedot, päällejuoksut, serpentiinit… Mutta päällejuoksut menikin aika hyvin maanantaina :)
Mun omassa ryhmässä ei ollut paikalla kun 3 koiraa, äitin ja Mintun lisäksi oli rhodesiankoira sekä sheltti. Toinen sheltti sekä yksi toinen koira on vielä tulossa ryhmään, iso ryhmä siis… Menin Mintun kanssa radan ihan ekana, kisoja silmällä pitäen! Halusin tietää onko sillä vähemmän vauhtia mun kanssa kun äitin kanssa, kun viimeks meni mun kanssa hitaammin, mutta se johtui siitä kun menin lopussa, jollon Minttu oli väsynyt! Eli meni yhtä kovaa myös mun kanssa :D

Eli tää viikko on menny aika lailla P-Haun kisoissa! Maanantaina käytiin kattomassa VAU:laisia ykkösluokassa, keskiviikkona olin kattomassa mini&medi-kolmoset ja torstaina kävin vielä kattomassa maxi-kolmoset! Taitavia koiria ja ohjaajia, mutta suht vaikeita ratoja! Ainoot helpot radat oli maxi3-luokalla, iski oikeen kisakuume! :D mun täytyy vissiin sinne Riihimäelle ilmottautua…
Mintulla on korvatulehdus… Ei mikään ihme, Muru kun nuolee koko ajan Mintun korvia. Minttu nuolee Murun naamaa ja Muru Mintun korvia, ihana pari, totta tosiaan! No käytiin tänään eläinlääkärissä ja saatiin lääkkeet. Samalla molemmat koirat sai rokotukset! Maanantaina sitten taas treenit jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti