torstai 22. marraskuuta 2012

Lotta ma 17.9 ja Sami 18.9

Oltiin molemmilla koirilla Lotan treeneissä, mä ja muru sekä äiti ja minttu. Kiva rata, kivan haastava, mutta myös ihan mentävä rata! Hmmm, no Murun kanssa tuli heti kolmannella esteellä probleema, eli puomilla. Sillä laudalla kun ei ole tehty toistoja nyt vähään aikaan, niin Muru ei oikeen hiffaa kuinka kovaa sinne alastulolle tullaan… Eli nyt treenataan vauhdikasta alastuloa ihan siinä puomin matalimmalla kohdalla eli puomin vierestä pyöräytetään koira kontaktille ja vapautetaan mahd. nopeasti kun oikea paikka löytyy. Sitten siitä jatketaan niin, että koira on alastulolla ja siitä pidetään kiinni ja apupalkkaaja on suoraan edessä lelun kanssa ja alussa ei tarvi mennä 100% oikein vaan jos tulee vauhdilla ja ees hetkeks tajuaa et tässä pitää pysähtyä saa “vaan” lelupalkan eli ei suullista käskyä. Kun käskystä jää kontaktille ja vapautuu siitä saa lelupalkan lisäksi myös kehut. Ja kokeillaan myös niin, että lelu odottaa valmiiksi alhaalla mutta ei kuitenkaan ihan alastulolla, jolloin tämä metodi opettaisi koiralle vaan tulla lelun luo ja pysähtyä siihen eikä mennä oikeaan kontaktiasentoon!
No sitten jatkettiin eteenpäin ja seuraava ongelmakohta tuli pussin jälkeen, kun ohjasin selkä kyyryssä ja tän takia peitin siivekkeen ja muru irtos lähimpänä olevaan putkeen…. Eli selkä suorana!!! ja välistävetoihin tuli ongelmia, eli palkkaa, palkkaa, palkkaa… Ne on ollu treenilistalla jo pitkään, mut kun ei sinne hallille oo ehtiny mennä treenaamaan!

Minttu ja äiti meni tosi nätisti, minttu meni taas tasasen varmasti! :) Okserilla oli kuulemma tyyliin päivän eka, jolla pysy molemmat rimat, vaikka siihen tehtiin valssi! Hienot keppikulmahaut ja muutenkin ilosta menoa! :)

tiistaina meninkin Mintun kanssa Samin treeneihin, ja päädyttiin tekemään samaa Lotan rataa, kun muiden päivien harkkaajat toivo ettei sitä vielä purettais. Olipa kivaa mennä sama rata mutta kahden eri huippukouluttajan kanssa, molemmilla oli omat näkemykset, miten eri kohdat ohjataan ja mua ei harmittanu ollenkaan, että mentiin samaa rataa, sillä edellisenä päivänä en ollu menny Mintun kanssa ja Murunki kanssa mentiin ihan eri ohjauksilla! :) Minttu meni hienosti, ja Sami sanoikin, et se on äärimmäisen taitava koira, mut ei sillä sitä vauhtia niin paljon oo… Niinpä… Mut ihana minttu kuitenkin!<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti